怀集领域网

服务热线:0758-5598879

商务合作:13432420229

搜索
猜你喜欢

怀集争田水(蓝钟版)

古仔发生度肇庆怀集蓝钟个一那寨……
个日,阿六(六婆)岩制起掉就担架勾利去放田水,岩行到田块就将含爱泥水塞入巨块田,(你话巨阿绝,一泥无留泥俾人屋?)岩准备话返屋看超人,人知面先有人担紧一斑脱牛屎穷穷行紧来!哦,似七公。七公一按落个斑脱牛屎就开始伤争:
七公:阿六,你分明啰伤打者,我放架好好地地,你做咩鸽我争水?
六婆:似阿,来也,个你来打我也,我面敦有肉。关你叉事阿,泥水似你架,我放我个事!(缅串归讲)
七公咬架牙筋,火缅兴,巨咁大个仔能俾人串过,今日居然俾人女人串!个啖气吞儿落!巨穷穷行到阿六面先。
七公:你应讲声,斗我火兴,口哒拍盟哦,你信?
六婆:来也!拍盟我那口……(伸出那口)
七公火滚咧,使出失传缅久咧个降龙十八掌岩想拍……
六婆:呜呜~~我公老能敢good我,你敢,你好意思咩?(哭死咁哭)
七公:哼,我阿七有咩无敢个!
六婆:你阿有绅士风度个,女仔都虾(学出怕丑)
七公:身屎(绅士)?牛屎我哒有,你娶?你好意思话自己似女仔,都六七十勾咧,应该似话婆那。
六婆:老归,阿使归质我?话晒我十八岁后生时仲似缅靓女,人人都话我似张柏芝
七公:百饱!人屋见起我仲话我似周杰伦哆
……
两人争死咁争,大概争起半那钟,阿六块田泥水亦放够。
阿六:唉算数列,我无鸽你你争咧,泥水你娶咧。阻我返屋看超人。
七公:学出那衰样,放够哒话无娶。
七公担架一斑脱牛屎去汤田,六婆返屋看迪加!  

{:7_191:}
绝{:soso_e179:}
广告招租
{:7_191:}怀集语言文化真是博大精深,又得啖笑!
{:7_175:}
{:7_207:}
{:7_196:}
精采一绝
{:7_174:}{:7_196:}
—— 极品、哈哈 ——
{:7_208:}{:7_208:}故事精彩,面好笑!极品哥,你鲁系时去到蓝钟沙?